Outdoor 2015 met een mooi nieuw concoursterrein

Nieuw wedstrijdterrein voor he outdoor seizoen 2015 (14 en 18 t/m 21 juni)

Na een zoektocht van meer dan een jaar is de concourscommissie van rij-en men vereniging Berg en Dal uit De Lutte onder leiding van Raymond Reinink en Theo Spit erin geslaagd om een nieuw concoursterrein te vinden. Dit terrein is gelegen aan de Mensmansweg 11, te Beuningen.

Als vereniging uit De Lutte is natuurlijk eerst uitvoerig gezocht in de weide omgeving van de dorpskern echter keer op keer bleek dat de bodem niet geschikt was, het terrein niet van voldoende omvang was of dat de betreffende eigenaar van de grond geen medewerking wilde verlenen. In het Beuninger achterveld is nu een geweldig aaneengesloten terrein gevonden van de families Roeleveld -Rolink en Frielink waar wel aan alle vooraf gestelde voorwaarden voldaan kon worden.  Dit ca. 8 ha grote terrein heeft een mooie grasbodem op zandgrond, waardoor we zelfs bij overvloedige regenval zonder gevaren een faire wedstrijd kunnen organiseren. Daar waar andere concours gevende organisaties steeds meer terugvallen op all-weather bodems, kiezen wij bewust voor een goede grasbodem om er mooie hippische sport op te kunnen bedrijven.

Op dit nieuwe terrein zou het niet misstaan om volgend jaar bij ons 70 jarig jubileum wellicht nationale rubrieken toe te voegen. Dit jaar hebben we tevens een primeur met een oefen menwedstrijd op zondag 14 juni, waar tal van regionale menners met hun aanspanningen hun vaardigheden tonen in deze snelst groeiende tak van de hippische sport.

Donderdag 18 juni is de start van de dressuur en spring ruiters met een oefenwedstrijd, waarbij het niet noodzakelijk is dat deelnemers aangesloten zijn bij een rijvereniging of in het bezit zijn van een startkaart. Voor het oefen springen is geen opgave nodig, voor de dressuur wel. Op vrijdag 19 juni zullen de M en Z rubrieken worden verreden en zaterdag 20 juni is de gehele dag gereserveerd voor de rubrieken BB, B & L in de discipline springen. Voor de discipline dressuur staan deze dag de rubrieken B & L op het programma. Zondag 21 juni sluiten we af met alle ponyrubrieken inclusief een bixie wedstrijd voor de aller kleinsten.

Opgave kan door middel van een e-mail naar concours@bergendalruiters.nl